Lekebergs Revysällskap
Tisdag 5 juli 2022     

  Hem
  Bilder
  Bio
  Bli medlem
  Boka biljetter
  Evenemang
  Filmklipp
    Hela föreställningar
  Integritetspolicy
  Kontakt
  Länkar
  Nyheter
  Nyhetsarkiv
  Radio Lekeberg 100,7
  Sponsra oss
  Styrelsen
  Vetenskapspubar
  Vår verksamhet
  Internt
  Karta Fjugesta

  Om cookies
  Webbansvarig


  

 Vi finns också på Facebook!
Revybloggen på NA

Stefan Ekström Lennart Jinnestrand Marie Ringström Dag Stranneby Maria Buhr Kjell Edlund Kerstin Pettersson Daniel Bodin
Christian Edlund Linda Eriksson När järnvägen kom till bynSusanne Pernerdal Ingalill Ekström
Ingemar BengtssonPer BerggrenMargaretha Wirén Maj Fryksell

I början av juni pågick repetetionerna för fullt på folklustspelet "Larssons station" som skulle uppföras i Fjugesta den 8, 9, 15 och 16 juni. Det är ett mer eller mindre unikt projekt som vi tror betyder mycket för kulturintresset och utbudet i Lekeberg och som vi hoppas ska återkomma och bli en tradition.

Lekebergs Revysällskap bildades 1998. Vi har med framgång spelat nyårsrevy under tre säsonger. Detta år har vi dock tagit lite "time-out" för att ladda upp inför nästa år. Då blir det en ny revy.

Vi har under flera år talat om att spela sommarteater. I år var förutsättningarna perfekta, eftersom tiden räckte bättre till. En mindre grupp har arbetat fram en grundhistoria och ett manus. Sedan har vi jobbat i studiecirkelform för att komma fram till det slutliga resultatet.

Historien utspelar sig i trakten kring Fjugesta i slutet av 1800-talet när "järnvägen kom till byn". En hel del forskning har bedrivits och mycket av innehållet har autentiska inslag, både vad gäller händelser och personer. I stort är det dock ett typiskt folklustspel med en rolig och spännande historia, intriger och mycket musik.

"Larssons Station" spelades helt i det fria på hembygdsgården Högan. Revysällskapet samarbetade här med Västernärkes hembygdsförening som ställde upp med sin anläggning, där byggnaderna användes som naturliga kulisser.

Alla inblandade personer (totalt ett 25-tal) tillhör revysällskapet; manusförfattare, aktörer, musiker och klädskapare. De jobbar ideéllt med alla praktiska och administrativa saker. Det är bara ljud och regi som vi köper in.

Research och handling: Kjell och Mait Edlund.
Manus och sångtexter: Gunilla Pihlblad.
Regi: Sören Antonson och Gunilla Pihlblad.

Medverkande: Ingemar Bengtsson, Per Berggren, Daniel Bodin, Maria Buhr, Christian Edlund, Kjell Edlund, Ingalill Ekström, Stefan Ekström, Linda Eriksson, Lennart Jinnestrand, Marie Ringström, Susanne Pernerdal, Kerstin Pettersson, Dag Stranneby och Margaretha Wirén.
Musik: Maj Fryxell med dragspel.

Tillbaka till Larssons station             Nästa sida >>


    Bli medlem     Evenemang     Radio Lekeberg     Styrelsen     Nyheter     Filmklipp     Vetenskapspub     Revyer     Folklustspel     Länkar     Medlemssidor     Webb-TV