Lekebergs Revysällskap
Onsdag 21 februari 2018     

  Hem
  Bilder
  Bio
  Bli medlem
  Boka biljetter
  Evenemang
  Filmklipp
    Hela föreställningar
  Kontakt
  Länkar
  Nyheter
  Nyhetsarkiv
  Radio Lekeberg 100,7
  Sponsra oss
  Styrelsen
  Sök person
  Vetenskapspubar
  Vår verksamhet
  Internt
  Karta Fjugesta

  Om cookies
  Webbansvarig


  

 Vi finns också på Facebook!
Revybloggen på NA
7/5-2017

Turnén till Askersund blev succé!

Erik Pålerud Johansson
Bild: Gunnar Öquist

Det blev succé när Lekebergs revysällskap åkte på turné med sitt melodifestivalkoncept som tidigare hade framförts under förra året på Sparbanksbörsen i Fjugesta. Det här var första gången man uppförde en av sina produktioner på en annan scen. Och den var inte vilken scen som helst, utan i Sydnärkes nya kulturcentrum Sjöängen i Askersund.

Det var helt andra förutsättningar än på Sparbanksbörsen och mycket förberedelsearbete, inte minst för teknikerna Dag Stranneby och Bosse Johansson.  Det blev sena kvällar med repetitioner innan det var dags för  lördagens föreställning.

De som såg förra årets föreställning kände igen Lennart Bernström, Elisabeth Brånsgård, Per Arne Brånsgård, Johan Deile, Cecilia Ekström, Ingalill Ekström, Stefan Ekström, Moa Elliot, Joanna Lysén, Gunilla Pihlblad, Mikael Strömberg, Wendla Thorstensson, Anders Wallbom och Sara Örtgård. Daniel Ekström gjorde inget eget nummer, men medverkade som dansare i "Fångad av en stormvind". Anneli Brånsgård, Rasmus Håkansson, Erik Pålerud Johansson och Kajsa Söderberg.

Omröstning i Askersund skedde också på ett nytt sätt, genom att publiken fick rösta med sina mobiltelefoner. Och vinnande bidrag i Askersund blev "Stad i ljus" som framfördes av Anders Wallbom. På delad andra plats kom "I can't go on" med Erik Pålerud Johansson och "La Voix" som framfördes av Elisabeth Brånsgård. Den fjärde melodin som gick till finalen var "Diggi Loo Diggi Ley" med Mikael Strömberg, Johan Deile och Cecil Ekström.

- Vi känner oss alla som vinnare eftersom det har varit så roligt att få göra det här i Sjöängens kulturcentrum, säger Gunilla Pihlblad som tillsammans med Per Arne Brånsgård var programledare.

- Vi har blivit så väl mottagna av såväl personalen i Sjöängen som publiken och har verkligen njutit av att få vara i den här fina lokalen. Vi hoppas att det kan bli en tradition med ett årligt besök i Askersund.

Nästan 300 personer kom till Sjöängen inklusive en hel busslast med lekebergare. Och det var alltså 17 svenska vinnarmelodier från 1959 och fram till idag som framfördes precis som då det begav sig. Dessutom fick publiken som inledning höra och se hela ensemblen i Ingalill Ekströms körarrangemang av 2015 års vinnarlåt Heores. Man gjorde också ett klassiskt pausnummer med ett medley av mellolåtar genom tiderna.

I första omgången röstade man på tio låtar från 1900-talet: Augustin, Nygammal vals, Det börjar verka kärlek banne mig, Det blir alltid värre framåt natten, Satellit, Diggi-loo diggy-ley, Fyra bugg och en Coca-Cola, Stad i ljus, Fångad av en stormvind och Kärleken är. Sedan på sju låtar från 2000-talet: Vindarna viskar mitt namn, Det gör ont, Hero, The worrying kind, La voix, Undo och I can’t go on.

Förra årets föreställning på Sparbanksbörsen kan nu ses här på vår hemsida.    Bli medlem     Evenemang     Filmklubben     Styrelsen     Nyheter     Sök person     Vem gör vad?     Revyer     Folklustspel     Länkar     Medlemssidor     Webb-TV