Lekebergs Revysällskap
Måndag 23 april 2018     

  Hem
  Bilder
  Bio
  Bli medlem
  Boka biljetter
  Evenemang
  Filmklipp
    Hela föreställningar
  Kontakt
  Länkar
  Nyheter
  Nyhetsarkiv
  Radio Lekeberg 100,7
  Sponsra oss
  Styrelsen
  Sök person
  Vetenskapspubar
  Vår verksamhet
  Internt
  Karta Fjugesta

  Om cookies
  Webbansvarig


  

 Vi finns också på Facebook!
Revybloggen på NA
15/5-2017

Mait, Moa och Mikael hyllades på revysällskapets årsmöte

Mait Edlund
Mait Edlund blev årets nöjesutvecklare  Foto: Gunnar Öquist

Tre personer uppmärksammades särskilt och fick mottaga särskilda utmärkelser när Lekebergs Revysällskap hade sitt årsmöte på Sparbanksbörsen.  Det visar också bredden på revysällskapets verksamhet.

Mait Edlund blev "Årets nöjesutvecklare"
Motiveringen till  priset löd: En verksamhet som sakta men säkert gått från klarhet till klarhet är vår seniorteater. En grupp som alltid levererat sevärda föreställningar och vars sociala betydelse inte ska underskattas. De senaste fyra åren har man satt upp lustspel med hög kvalitet rakt igenom hela produktionerna. För varje år har publikantalet ökat och senast var det slutsålt innan premiären.
Den drivande kraften, Mait Edlund, är en nöjesutvecklare av stora mått.

Moa Elliot

Moa Elliot fick priset "Ung revy"
Moa Elliot som lockats till årsmötet med motiveringen att hon skulle underhålla årsmötesdeltagarna med sång och musik, blev rörd till tårar när hon insåg att det var hon som skulle få årets pris "Ung revy".  

Styrelsens motivering till att Moa fick priset lyder: Att se barn och ungdomar ha roligt och utvecklas, är en förmån med att vara verksam inom Lekebergs Revysällskap. När Moa Elliot för första gången stod på vår scen var hon 11 år och gjorde då succé som pausunderhållare.  Sedan dess har hon deltagit i flera olika produktioner med såväl sång som agerande. Inte minst minns vi henne som den fattiga flickan i Nils Holgerssons underbara resa 2009. Idag är hon en fullfjädrad showartist vars framträdande görs med både säkerhet och elegans.

Mikael Wickström
Foto: Zoran

Mikael Wickström fick det nyinstiftat priset "Årets stötte(s)pelare"
Nytt för i år var att styrelsen ville uppmärksamma någon av alla dem som finns med i bakgrunden och är en förutsättning för att alla produktioner  ska kunna genomföras. Motiveringen till den första som utnämns till "Årets stötte(s)pelare" lyder: Det här är en person som, sin relativt låga ålder till trots, varit en viktig resurs i många år. Han är alltid lösningsinriktad, positiv och lika suverän vare sig han rör sig i köksregionen eller baren och serveringen. han betyder mycket både för verksamheten och den goda stämningen. Därför blir han mottagare av vår första utmärkelse av detta slag.
Han heter - naturligtvis - Mikael Wickström.

Förutom diplom och blommor får mottagarna en summa pengar; 5000 kronor till Årets Nöjesutvecklare och 3 000 kr till Ung Revy. För dessa två står Lekebergs Sparbank vars vd Christer Bengtsson också var på plats och delade ut utmärkelserna. Årets Stötte(s)pelare står revysällskapet för själva och det är på 1 000 kronor.

På årsmötet visades som vanligt verksamhetsberättelsen på film och man valde styrelse, revisorer och valberedning. Årsmötet antog också en alkoholpolicy som gäller för alla som deltar i revysällskapets verksamhet.

Den filmade verksamhetsberättelsen för 2016:    Bli medlem     Evenemang     Filmklubben     Styrelsen     Nyheter     Sök person     Vem gör vad?     Revyer     Folklustspel     Länkar     Medlemssidor     Webb-TV