Lekebergs Revysällskap
Måndag 16 juli 2018     

  Hem
  Bilder
  Bio
  Bli medlem
  Boka biljetter
  Evenemang
  Filmklipp
    Hela föreställningar
  Integritetspolicy
  Kontakt
  Länkar
  Nyheter
  Nyhetsarkiv
  Radio Lekeberg 100,7
  Sponsra oss
  Styrelsen
  Vetenskapspubar
  Vår verksamhet
  Internt
  Karta Fjugesta

  Om cookies
  Webbansvarig


  

 Vi finns också på Facebook!
Revybloggen på NA
2/8-2017

60-talsmusik på söndag

60-talsmusik

På söndag den 6 augusti är det Hembygdsgårdarnas dag över hela landet. Då drar Lekebergs Revysällskap ut på en miniturné med sitt musiknostalgiska program Ljuva 60-tal. Först spelar vi på Högans hembygdsgård i Fjugesta och sedan på Hallsbergs hembygdsgård. På båda ställena är det fri entré och fikaförsäljning.

Ljuva 60-tal är ett program som vuxit fram under ett par år.
- Vi får ofta förfrågningar om extern underhållning vid till exempel arrangemang på hembygdsgårdar, föreningsmöten eller liknande, säger Gunilla Pihlblad i Lekebergs Revysällskap.
- Eftersom vi har ett gäng som gillar att sjunga och spela just 60-talsmusik, så har vi satt ihop ett program som blivit uppskattat av både arrangörer och publik.

Gunilla beskriver det som opretentiöst och med stark igenkänningsfaktor.
- Vi sjunger låtarna som man minns och uppmanar till spontan-allsång. Många av de här melodierna har ju också fått en andra storhetstid med nya artister, varför många yngre också känner igen dem. Vi är självklart också 60-talsstajlade på scenen.

Exempel på låtar är Lyckliga gatan, Båtlåt, Det börjar verka kärlek banne mig och Sånt är livet. Medverkande nu på söndag är förutom Gunilla: Sara Örtgård, Kajsa Henricson, Mikael Strömberg och Morgan Deile. Morgan läser också ett par små betraktelser som han skrivit själv om livet på 60-talet. Vid pianot sitter Anders Ekstrand.

- Extra roligt är att vi har en gästartist, nämligen 12-årige Manfred Hammarlund som spelar gitarr och sjunger Cornelis-låtar hur bra som helst, säger Gunilla och hälsar välkommen på söndag.

- Vi spelar klockan 13:00 i Fjugesta och 15:30 i Hallsberg.    Bli medlem     Evenemang     Filmklubben     Styrelsen     Nyheter     Sök person     Vem gör vad?     Revyer     Folklustspel     Länkar     Medlemssidor     Webb-TV