Lekebergs Revysällskap
Söndag 19 augusti 2018     

  Hem
  Bilder
  Bio
  Bli medlem
  Boka biljetter
  Evenemang
  Filmklipp
    Hela föreställningar
  Integritetspolicy
  Kontakt
  Länkar
  Nyheter
  Nyhetsarkiv
  Radio Lekeberg 100,7
  Sponsra oss
  Styrelsen
  Vetenskapspubar
  Vår verksamhet
  Internt
  Karta Fjugesta

  Om cookies
  Webbansvarig


  

 Vi finns också på Facebook!
Revybloggen på NA
25/10-2017

Från liten pojke till en mycket lång kvinna

Alexandra Zoffman

Han, hon, hen, den, vem?
Så lyder rubriken på den föreläsning som Alexandra Zoffman håller på Sparbanksbörsen i Fjugesta den 1 november. Det är en egotripp av rang där orkanen mellan tanke, känsla och vilja kommer att bemötas med tal, sång, skratt och bilder.
- Jag behövde ett höstprojekt så jag kontaktade Lekebergs Revysällskap. Sparbanksbörsen kändes som en bra arena för att berätta om min resa, säger Alexandra som när hon var 28 år kände att hon inte mäktade med att hålla tillbaka sig själv längre.

Då hette hon Alexander. - Alla kedjor jag lindat runt mig sig brast en efter en. Tills jag en dag stod där och insåg att om jag inte gjorde någonting så skulle jag gå under fullständigt.
Trots att hela företaget kändes orimligt, korkat, ologiskt och dumt så insåg hon att det hon önskat sig varje natt genom hela barndomen var tvunget att bli verklighet. Hon lyfte luren och ringde efter hjälp.
- Jag vill berätta lite om mina erfarenheter av att födas in i fel kropp. Om mina försök med att lära mig leva med och acceptera och anpassa mig efter kroppen och vilka konsekvenser det höll på att få för mig. Jag vill berätta om hur det kändes när jag äntligen insåg det fruktlösa i min kamp och flyttade fokus.
- Jag vill berätta om trångsynthet vidsynthet och människans fantastiska förmåga till att hjälpa, stötta och finnas till för varandra, avslutar Alexandra Zoffman som hoppas att hon kommer att kunna få ihop det till en helhet och berättelse som är upplyftande och inger hopp.

Föreläsningen börjar klockan 19:00 och som vanligt är det fri entré, och baren är öppen.    Bli medlem     Evenemang     Filmklubben     Styrelsen     Nyheter     Sök person     Vem gör vad?     Revyer     Folklustspel     Länkar     Medlemssidor     Webb-TV