Lekebergs Revysällskap
Måndag 22 oktober 2018     

  Hem
  Bilder
  Bio
  Bli medlem
  Boka biljetter
  Evenemang
  Filmklipp
    Hela föreställningar
  Integritetspolicy
  Kontakt
  Länkar
  Nyheter
  Nyhetsarkiv
  Radio Lekeberg 100,7
  Sponsra oss
  Styrelsen
  Vetenskapspubar
  Vår verksamhet
  Internt
  Karta Fjugesta

  Om cookies
  Webbansvarig


  

 Vi finns också på Facebook!
Revybloggen på NA
13/11-2017

Publiken hyllade vår Povelföreställning

Povelfinal

Nu är höstens stora satsning på Sparbanksbörsen "En uppknäppt hyllning till Povel Ramel" färdigspelad, och det blev ytterligare en framgång för revysällskapet. Vi har hört det förut, och även den här gången var det många sa att det här är det absolut bästa som hitintills gjorts på Sparbanksbörsen.

Tanken hade länge funnits hos Ingalill Ekström och Gunilla Pihlblad, att få göra en föreställning med några av Povel Ramels alla låtar och texter. I år blev det verklighet av det, och det resulterade i en föreställning i två avdelningar, där den första blev som en liten minimusikal som utspelades på en restaurang. Med på scenen förutom Ingalill och Gunilla fanns Sara Örtgård, Wendla Thorstensson, Kajsa Henricson, Daniel Ekström, Stefan Ekström, Johan Deile, Rasmus Håkansson, Kajsa Söderberg och Dag Stranneby. De framförde en blandning av både kända och mindre kända Povellåtar.

Andra akten bestod av klassiska nummer som t.ex. Rock-Fnykis och Viking, som tidigare har varit väldigt förknippade med Martin Ljung. Johan och Daniel som gjorde monologerna nu, var inte ens födda när de här numren var som mest i ropet. Nu blev det en helt ny upplevelse både för dem och många i publiken. Och det märktes att all texter håller än idag. Genom den här satsningen på Povel Ramel, fick vi också många nya besökare. I publiken sågs bland andra Peter Flack, Marie Kühler, Gunilla Åkesson och på sista föreställningen fick vi besök av Povels bonusdotter Marianne Gillgren.

Orkestern, som gick under namnet KaRamellerna, bestod av Ghlenn Lindquist, BG Augustini, Lasse Luthman och Pelle Andersson. De framförde också många egna uppskattade nummer.

Ingalill och Gunilla fann varandra i Povels låt Hjalmar och Hulda. Här kommer den!


Rasmus Håkansson, Stefan Ekström och Ingalill Ekström.    Bli medlem     Evenemang     Radio Lekeberg     Styrelsen     Nyheter     Filmklipp     Vetenskapspub     Revyer     Folklustspel     Länkar     Medlemssidor     Webb-TV