Lekebergs Revysällskap
Måndag 17 december 2018     

  Hem
  Bilder
  Bio
  Bli medlem
  Boka biljetter
  Evenemang
  Filmklipp
    Hela föreställningar
  Integritetspolicy
  Kontakt
  Länkar
  Nyheter
  Nyhetsarkiv
  Radio Lekeberg 100,7
  Sponsra oss
  Styrelsen
  Vetenskapspubar
  Vår verksamhet
  Internt
  Karta Fjugesta

  Om cookies
  Webbansvarig


  

 Vi finns också på Facebook!
Revybloggen på NA
20/2-2018

60-talskvällarna har tagit oss med storm

När vi planerade för två kvällar med 60-talsmusik framförd av olika grupper, kunde vi aldrig ana att det skulle bli en sådan rusning efter biljetter. Det är alltså slutsålt, men det kan löna sig att kontakta oss för att stå på återbudslista.

Det handlar om 16 och 17 mars och två helkvällar tillsammans med Askersunds Manskör, Forever Young och Lekebergs Revysällskap. Alla sjunger och spelar 60-talsmusik och inslagen varvas under kvällen samtidigt som en del gemensamma nummer kommer att framföras.

Askersunds Manskör behöver kanske ingen närmare presentation. En traditionell manskör som funnits i över hundra år, men som under de senaste årtiondena blivit känd för sina mera ”otraditionella” program som stora jubelshower, rock- och popkonserter samt medverkan på dansbandsveckan i Dalarna. Kören har också varit med i TV:s Körslaget.

Forever Young är ett coverband med erfarna musiker som var med och spelade även när det begav sig. De har sitt ”säte” i Kumla men två av medlemmarna bor i Lekeberg och finns med i revysällskapet. Motsvarande kopplingar finns även när det gäller manskören och revysällskapet. Man kan säga att kvällen blir en slags korsbefruktning. Allt i det glada 60-talets anda.

Inom Lekebergs Revysällskap finns sju personer som går under det inofficiella namnet ”Ljuva 60-tal” och som under de senaste åren kunnat höras ute på hembygdsgårdar och i liknande sammanhang. Gruppen består av Ingemar Bengtsson, Lennart Bernström, Morgan Deile, Anders Ekstrand, Kajsa Henricson, Gunilla Pihlblad och Sara Örtgård. Ofta har de med sig en riktigt poppis gästartist, nämligen 13-årige Manfred ”Manne” Hammarlund. Så blir fallet även dessa kvällar. Manne är en hejare på Cornelis-låtar, något som ju också hör 60-talet till.

Ni som trots allt inte får biljetter till 16 eller 17 mars, kan trösta er med att evenemanget med största säkerhet kommer att återupprepas längre fram.    Bli medlem     Evenemang     Radio Lekeberg     Styrelsen     Nyheter     Filmklipp     Vetenskapspub     Revyer     Folklustspel     Länkar     Medlemssidor     Webb-TV