Lekebergs Revysällskap
Tisdag 22 januari 2019     

  Hem
  Bilder
  Bio
  Bli medlem
  Boka biljetter
  Evenemang
  Filmklipp
    Hela föreställningar
  Integritetspolicy
  Kontakt
  Länkar
  Nyheter
  Nyhetsarkiv
  Radio Lekeberg 100,7
  Sponsra oss
  Styrelsen
  Vetenskapspubar
  Vår verksamhet
  Internt
  Karta Fjugesta

  Om cookies
  Webbansvarig


  

 Vi finns också på Facebook!
Revybloggen på NA
10/5-2018

Årsmöte med ordförandebyte och prisutdelningar

Morgan Deile, Rebecka Elliot och Rasmus Håkansson
Morgan Deile, Rebecka Elliot och Rasmus Håkansson  Foto: Gunnar Öquist

Per Arne Brånsgård tar över som ordförande efter Gunilla Pihlblad som stannar kvar i styrelsen och antar en ny roll som verksamhetsledare.
Mottagare av de tre årliga utmärkelserna blev Rebecka Elliot, Rasmus Håkansson och Morgan Deile.
Där har vi en del av innehållet på Lekebergs Revysällskaps mycket välbesökta årsmöte i söndags kväll.

Sparbanksbörsen var full av förväntansfulla medlemmar när ”ridån gick upp” för årsmötet i Lekebergs Revysällskap, som bekant en mycket aktiv förening som idag har cirka 250 medlemmar. Att årsmötena är så välbesökta beror till största delen på att man har som tradition att visa verksamhetsberättelsen på film vilket innebär att man får se glimtar av det gångna årets produktioner ihopklippta till en halvtimmeslång kavalkad.

I denna kunde man bland annat konstatera att det under 2017 gjorts 15 olika arrangemang och att det lockat knappt 5 000 personer till Sparbanksbörsen. I verksamheten finns plats för alla åldrar och inte minst seniorgruppen drar mycket publik till sina folklustspel. Denna sommar, precis som sju tidigare, har man också kunnat göra ett ungdomsprojekt. Och utöver detta den stora revymusikalen Drömfabriken och hyllningsföreställningen till Povel Ramel. Vetenskapspubar och föreläsningar är en annan del i sällskapets verksamhet.

Det är i år 20 år sedan Lekebergs Revysällskap bildades och många som var med då är aktiva medlemmar även idag. Det gäller inte minst Gunilla Pihlblad som på mötet avgick som ordförande och Per Arne Brånsgård som nu tar över klubban. En succession som var planerad då man samtidigt inrättar en funktion som verksamhetsledare, vilket i princip är det som redan är Gunillas funktion. Det vill säga planera programmet på Sparbanksbörsen och vara spindel i nätet.

Tre utmärkelser delades ut, de två första i samarbete med huvudsponsorn Lekebergs Sparbank. Rebecka Elliot utsågs till Årets Nöjesutvecklare (5000 kronor) med motivering enligt nedan.  Rasmus Håkansson (3000 kronor) fick priset ”Ung Revy” och Morgan Deile det interna priset Årets Stötte(s)pelare. (1000 kronor)

Årets Nöjesutvecklare 2018: Rebecka Elliot
Sångstark och glittrande kom hon i vår verksamhet för tio år sedan och sedan dess har hon deltagit i många olika produktioner. Kreativ och drivande har hon under de senaste åren matchat fram nya talanger och skapat föreställningar i en ny nisch. Hennes insats har breddat vårt utbud och gett oss ny publik samtidigt som hela ”återväxten” uppmuntrats.
Hon är i sanning en riktig nöjesutvecklare och hon heter Rebecka Elliot!Ung Revy 2018
Vi fått se en ung man med stor begåvning och lyhördhet utvecklas på vår scen. Vi har fått uppleva en lagspelare som antagit utmaningar vilka resulterat i framgångar och vi vet dessutom att han har mer kvar att ge.  
Det som började med att bära ett suddgummi på Sparbanksbörsen kan kanske leda till bärande roller på Dramaten. Eller hur, Rasmus Håkansson!

Årets Stötte(s)pelare 2018
Han kom kanske inte direkt som en virvelvind och han hade definitivt inget höganäskrus i en svångrem om halsen. Men sedan han landade hos oss har han spridit oerhört mycket glädje, både bland kamrater och publik. Många är hans roller och långa är hans resor. Alltid lika go och gla´, vare sig på scenen eller i korvlådan han får va’.
Tack för allt du ger oss Morgan Deile!

Styrelsen i Lekebergs Revysällskap:
Per Arne Brånsgård
Gunilla Pihlblad
Ingalill Ekström
Gill Kullberg
Maud Carlson
Bo Johansson
Dag Stranneby
Britt Ek
Gunnar Öquist
Cecilia Ekström
Lennart M Pettersson
Mikael Strömberg
Rebecka Elliot
Johan Deile

Verksamhetsberättelsen:    Bli medlem     Evenemang     Radio Lekeberg     Styrelsen     Nyheter     Filmklipp     Vetenskapspub     Revyer     Folklustspel     Länkar     Medlemssidor     Webb-TV