Lekebergs Revysällskap
Torsdag 22 augusti 2019     

  Hem
  Bilder
  Bio
  Bli medlem
  Boka biljetter
  Evenemang
  Filmklipp
    Hela föreställningar
  Integritetspolicy
  Kontakt
  Länkar
  Nyheter
  Nyhetsarkiv
  Radio Lekeberg 100,7
  Sponsra oss
  Styrelsen
  Vetenskapspubar
  Vår verksamhet
  Internt
  Karta Fjugesta

  Om cookies
  Webbansvarig


  

 Vi finns också på Facebook!
Revybloggen på NA
29/8-2018

Vetenskapspub med historiska förtecken

Gunnela Björk

Säsongens första vetenskapspub hålls den 19 september klockan 19.00. Då kommer docent Gunnela Björk och berättar om Kata Dahlström, agitatorn som gick sin egen väg.

Kata DahlströmKata Dalström (1858–1923) föddes i en förmögen familj, gifte sig tidigt med en betydligt äldre man och fick sju barn. När hon vid trettiosex års ålder blev socialdemokrat var det en skandal som lät tala om sig. Hon valdes in i ledningen för det unga socialdemokratiska partiet men det var som agitator hon fann sin rätta plats i tillvaron. Snart var hon en megakändis, en levande legend, efterfrågad, älskad och beundrad som få. Men allt var inte politik: hon studerade också österländska religioner, var utövande spiritist och kallade sig buddhist. Det stormade ständigt omkring Kata Dalström vars privatliv var nästan lika turbulent som hennes politiska liv.

Gunnela Björk är född 1949 och docent i historia vid Örebro universitet. 2013 skrev hon en biografi över Margaret Thatcher och hösten 2017 kom hennes kritikerrosade biografi om Kata Dalström. Gunnela Björk medarbetar också regelbundet i Populär historia och andra tidskrifter med artiklar och recensioner.

Som vanligt är det fri entré och öppen bar.    Bli medlem     Evenemang     Radio Lekeberg     Styrelsen     Nyheter     Filmklipp     Vetenskapspub     Revyer     Folklustspel     Länkar     Medlemssidor     Webb-TV