Lekebergs Revysällskap
Måndag 18 februari 2019     

  Hem
  Bilder
  Bio
  Bli medlem
  Boka biljetter
  Evenemang
  Filmklipp
    Hela föreställningar
  Integritetspolicy
  Kontakt
  Länkar
  Nyheter
  Nyhetsarkiv
  Radio Lekeberg 100,7
  Sponsra oss
  Styrelsen
  Vetenskapspubar
  Vår verksamhet
  Internt
  Karta Fjugesta

  Om cookies
  Webbansvarig


  

 Vi finns också på Facebook!
Revybloggen på NA
22/9-2018

Intressant föredrag om agitator från länet

Gunnela Björk

Docent Gunnela Björk inledde säsongens första vetenskapspub med att berättar om Kata Dahlström från Bångbro i Ljusnarsbergs kommun. Hon föddes i en förmögen familj och gifte sig tidigt med en betydligt äldre man och fick sju barn. Vid trettiosex års ålder blev hon socialdemokrat och det var på den tiden en skandal som lät tala om sig. Hon valdes in i ledningen för det unga socialdemokratiska partiet, men det var som agitator hon fann sin rätta plats i tillvaron.

Det dröjde inte länge förrän hon blev en megakändis, en levande legend, efterfrågad, älskad och beundrad som få. Men allt var inte politik: hon studerade också österländska religioner, var utövande spiritist och kallade sig buddhist. Det stormade ständigt omkring Kata Dalström vars privatliv var nästan lika turbulent som hennes politiska liv.

Som vanligt kom det mycket folk till Sparbanksbörsen för att lyssna till Gunnela Björk och det blev en riktigt intressant kväll.    Bli medlem     Evenemang     Radio Lekeberg     Styrelsen     Nyheter     Filmklipp     Vetenskapspub     Revyer     Folklustspel     Länkar     Medlemssidor     Webb-TV