Lekebergs Revysällskap
Tisdag 25 juni 2019     

  Hem
  Bilder
  Bio
  Bli medlem
  Boka biljetter
  Evenemang
  Filmklipp
    Hela föreställningar
  Integritetspolicy
  Kontakt
  Länkar
  Nyheter
  Nyhetsarkiv
  Radio Lekeberg 100,7
  Sponsra oss
  Styrelsen
  Vetenskapspubar
  Vår verksamhet
  Internt
  Karta Fjugesta

  Om cookies
  Webbansvarig


  

 Vi finns också på Facebook!
Revybloggen på NA
12/10-2018

Vi bjuder på musikpoemet Swede Hollow den 21 november

Sweet Hollow

Och då menar vi verkligen ”bjuder”. För trots att detta är musikunderhållning av hög klass så är det också ett folkbildande program. Inte riktigt en vetenskapspub, men nästan. Kom och hör och se gruppen Buckliga Boots berätta historien om de svenskar som emigrerade till USA och som aldrig kom längre än till den beryktade bebodda ravinen Swede Hollow i St Paul, Minnesota.

Historien är extra aktuell då Ola Larsmos bok med samma namn varit radioföljetong nyligen, suveränt uppläst av Johan Rabaeus. Här får vi uppleva den tillsammans med gruppen Buckliga Boots, musiker från södra Närke, som berättar med såväl musik som bilder.

De kallar det för ett musikpoem, en musikalisk berättelse om längtan bort från ofrihet och förtryck. Om längtan till något nytt och om längtan hem. En berättelse om drömmen om ”Ängarna av guld”. Det är sång, läst text, fil och bild och det är banjo, bas, dobro, dragspel, munspel och såg. Det är helt enkelt bra!

Biljetter behöver inte bokas, alla får plats. Föreställningen börjar 19.00, insläpp från 18.30. Baren är öppen och vi säljer självklart korv med bröd.

Varmt välkomna till en upplevelse för alla sinnen!    Bli medlem     Evenemang     Radio Lekeberg     Styrelsen     Nyheter     Filmklipp     Vetenskapspub     Revyer     Folklustspel     Länkar     Medlemssidor     Webb-TV