Lekebergs Revysällskap
Måndag 24 juni 2019     

  Hem
  Bilder
  Bio
  Bli medlem
  Boka biljetter
  Evenemang
  Filmklipp
    Hela föreställningar
  Integritetspolicy
  Kontakt
  Länkar
  Nyheter
  Nyhetsarkiv
  Radio Lekeberg 100,7
  Sponsra oss
  Styrelsen
  Vetenskapspubar
  Vår verksamhet
  Internt
  Karta Fjugesta

  Om cookies
  Webbansvarig


  

 Vi finns också på Facebook!
Revybloggen på NA
11/11-2018

Klassiker blev hårresande succé!

Mikael Strömberg får skäll av Agne Björklund i spelet där de spelar far och son

Ett tusental personer såg "Ett hårresande teatersällskap" som har spelats på Sparbanksbörsen i Fjugesta sedan den 20 oktober. Det hela avslutades i Lördags med att man spelade dubbla föreställningar. Det satte ett extra tryck på dem som jobbade i köket, och de ska ha en extra eloge för att allt fungerade så bra.

Under fredagen spelade Annika Andersson, trots att hon var sjuk. Men sista dagen gick det inte längre. Därför fick föreställningens regissör Ingalill Ekström gå in och som hon sa "markera hennes repliker och i bästa fall ta några danssteg också". Och det gjorde hon med den äran. Så publiken fick se en fullvärdig föreställning, och det märktes inte minst på den sista föreställningen. Då slutade inte publiken applådera förrän aktörerna kom in för en extra avtackning.

Handlingen i ”Ett hårresande teatersällskap” har mycket gemensamt med Lekebergs Revysällskap. Det är en historia som i grunden handlar om ett teatersällskap som turnerar i landsorten och om dess intriger och vedermödor.

Det är en klassisk fars från 1848 som Lekebergs Revysällskap kompletterade med lite extra mystiskt innehåll och massor av musik. På så sätt blev denna klassiker hårresande.

Det var Ingalill Ekströms idé och hon har bearbetat manuset med lite nytt innehåll i syfte att skapa just det ”hårresande”, det vill säga lite spänning och mystik. Dessutom hade hon gjort om den till en musikal.

Teaterdirektören spelades av revysällskapets egen ”direktör” Gunilla Pihlblad. Övriga medverkande var Mikael Strömberg, Kajsa Henricson, Thomas Karlsson, Stefan Ekström, Cecilia Ekström, Kajsa Söderberg, Agne Björklund, Anneli Brånsgård, Maud Carlson, Ewa Apèll Karlsson, Susanne Larsson, Annica Andersson, Johan Deile, Per Arne Brånsgård och Dag Stranneby.    Bli medlem     Evenemang     Radio Lekeberg     Styrelsen     Nyheter     Filmklipp     Vetenskapspub     Revyer     Folklustspel     Länkar     Medlemssidor     Webb-TV