Lekebergs Revysällskap
Måndag 22 juli 2019     

  Hem
  Bilder
  Bio
  Bli medlem
  Boka biljetter
  Evenemang
  Filmklipp
    Hela föreställningar
  Integritetspolicy
  Kontakt
  Länkar
  Nyheter
  Nyhetsarkiv
  Radio Lekeberg 100,7
  Sponsra oss
  Styrelsen
  Vetenskapspubar
  Vår verksamhet
  Internt
  Karta Fjugesta

  Om cookies
  Webbansvarig


  

 Vi finns också på Facebook!
Revybloggen på NA
23/11-2018

Elisabeth med vänner bjuder på fransk afton

Fransk Afton

Ta tre stora franska sångerskor och en lekebergsk. Då får ni Fransk afton med Elisabeth Vallhagen och hennes vänner som tolkar Édith Piaf, France Gall och Patricia Kaas.
Till detta serveras en liten men naggande god fransk plocktallrik. Välkomna att boka till lördagen den 8 och söndagen den 9 december.

Elisabeth har funnits med i Lekebergs Revysällskap sedan starten för 20 år sedan. Men hon har också sjungit i många andra sammanhang och i många olika musikstilar. Mångsidig är bara förnamnet. Dock har Piaf varit en av hennes - och publikens - favoriter och dessutom har hon en allmän vurm för Frankrike och det franska, fransklärare som hon är.

Sångerskorna hon nu kommer att hylla med musik och lite berättande har enligt hennes mening fört den franska chansonen vidare, var och en på sitt sätt och sin ”sin tid”. Édith Piaf, den mest klassiska av de tre; France Gall, den lättsammare och Patricia Kaas, den blues-influerade.

De medmusicerande vännerna kommer från olika sammanhang: Stefan, Ingalill och Cecilia Ekström fann Elisabeth i Lekebergsrevyn; Hans-Ove Nyqvist i Hallsbergskören Tre Nycklar; Stefan Månsson på spelning vid en mila utanför Hällefors och Per  Abelsson på Västra Engelbreksskolan.

- Jag kände på mig att det skulle bli ett riktigt ”feel-good-gäng”... och det blev det!    Bli medlem     Evenemang     Radio Lekeberg     Styrelsen     Nyheter     Filmklipp     Vetenskapspub     Revyer     Folklustspel     Länkar     Medlemssidor     Webb-TV