Lekebergs Revysällskap
Torsdag 20 juni 2019     

  Hem
  Bilder
  Bio
  Bli medlem
  Boka biljetter
  Evenemang
  Filmklipp
    Hela föreställningar
  Integritetspolicy
  Kontakt
  Länkar
  Nyheter
  Nyhetsarkiv
  Radio Lekeberg 100,7
  Sponsra oss
  Styrelsen
  Vetenskapspubar
  Vår verksamhet
  Internt
  Karta Fjugesta

  Om cookies
  Webbansvarig


  

 Vi finns också på Facebook!
Revybloggen på NA
10/12-2018

Nedräkning inför jubileums-premiär!

Stora snurren
Foto: Gunnar Öquist

På nyårsafton är det exakt 20 år sedan vi hade premiär på vår allra första föreställning, revyn Rådlöst som spelades i Edsbergs bygdegård.
Och denna nyårsafton är det premiär igen - nu för jubileumsrevyn Stora Snurren där vi tar fasta på nummerrevyns alla fördelar; korta, snabba inslag, blandning av musik och sketcher samt möjlighet för många att delta på scenen.
Biljetterna till de totalt 16 föreställningarna säljs i rasande fart, se det aktuella läget här.

Stora Snurren, vad betyder det? Ja kanske att vi ”snurrat runt” i 20 år med allt vad det betyder av utveckling. Men också att vi nu pryder vår scen med en speciell ”snurra” och utnyttjar den som en effekt. Den som kommer dit får se ... Vi spelar inte gamla nummer som ibland är brukligt på jubileumsföreställningar. Här är det idel nytt som gäller. En del inköpta nummer som varit med Revy-SM, en hel del nytt eget material.

Som alltid är det ett stort antal människor som jobbar ideellt för att en föreställning av den här kalibern ska kunna bli verklighet. På scenen syns ”toppen av isberget” som denna gång också till viss del består av dubbel ensemble. Du ser alltid 20 personer, men ungefär halva ensemblen dubblerar sina roller och spelar varannan helg (se nedan vilka). Kanske du vill boka in just din ”favoritskådis” och då behöver du så klart ha koll på detta. Åldersspridningen är stor, mellan 12 och 78 år, och garvade veteraner som varit med sedan starten blandas med nykomlingar.

Producerandet och regisserandet leds av Ingemar Bengtsson och Gunilla Pihlblad. Eftersom det är mycket musik och dans har vi också några duktiga koreografer som hjälper oss: Acki Fernberg, Julia Zaharane och Cecilia Ekström.

Följande personer medverkar på varje föreställning:
Felicia Andersson, Rod Cansby, Sofie Dahlén, Morgan Deile, Ingalill Ekström, Stefan Ekström, Gustav Jansson, Thomas Karlsson, Sara Örtgård

De spelar 31/12, 11,12, 25, 26 januari, 8, 9, 15 februari:
Iréne Andersson, Ewa Apéll Karlsson, Anneli Brånsgård, Per Arne Brånsgård, Chebon Fernberg, Frida Gelin, My Gustafsson, Alfred Grönkvist, Elin Johansson, Lill-Britt Karlsson, Veronica Florén Majersky,  (den 15 februari spelar dock Wendla Thorstensson i stället för Anneli Brånsgård).

De spelar 4, 5, 18, 19, januari, 1, 2, 10, 16 februari:
Johan Deile, Ella Edlund, Annika Gelin, Ann-Charlotte Kämpe-Larsson, Solveig Lütz, Erik Neogard, Johanna Norsell, Mytilda Palmcrantz, Kajsa Söderberg, Wendla Thorstensson, Gunnar Öquist

Oavsett när så får publiken en sprakande föreställning i två akter samt en trerätters hemlagad revysupé bestående av klassisk räkcocktail, helstekt oxfilé med klyftpotatis och rödvinssås samt chokladmousse och kaffe.

Två av föreställningarna är textade: 26 januari och 10 februari.

Så vad väntar du på?
Att få komma den föreställning du redan boka? Varmt välkommen, du har garanterat något kul att se fram emot.
Att boka biljett? Varmt välkommen att göra det här.    Bli medlem     Evenemang     Radio Lekeberg     Styrelsen     Nyheter     Filmklipp     Vetenskapspub     Revyer     Folklustspel     Länkar     Medlemssidor     Webb-TV