Lekebergs Revysällskap
Tisdag 16 juli 2019     

  Hem
  Bilder
  Bio
  Bli medlem
  Boka biljetter
  Evenemang
  Filmklipp
    Hela föreställningar
  Integritetspolicy
  Kontakt
  Länkar
  Nyheter
  Nyhetsarkiv
  Radio Lekeberg 100,7
  Sponsra oss
  Styrelsen
  Vetenskapspubar
  Vår verksamhet
  Internt
  Karta Fjugesta

  Om cookies
  Webbansvarig


  

 Vi finns också på Facebook!
Revybloggen på NA
2/1-2019

Vetenskapspub om 3D-printing

Göran Backlund Foto: Jesper Eriksson
Tekn Dr Göran Backlund  Foto: Jesper Eriksson

Den 20 februari är det dags för årets första vetenskapspub som handlar om 3D-printing. Tekn Dr Göran Backlund, ansvarig för samordning av 3D-priniting inom SAAB, berättar om framtiden med friformsframställning eller Additive Manufacturing (AM). Presentationen ger en kort introduktion till ämnet, samt en kort bakgrund om hur det startade i Karlskoga 2014. Därefter visas hur tekniken används inom Saab-koncernen, från ubåt till stridsflygplan.

I slutet av 2017 startade ett helt nytt bolag i Karlskoga med 10 storindustrier som delägare - där Saab är en av delägarna – och därmed intensifieras arbetet med att hitta de bästa tillämpningarna av 3D-printing – både metall och plast. Som vanligt är det fri entré till Vetenskapspuben baren är öppen och tiden är 19.00.

När vi kommer fram till den 9 mars bjuder vi tillsammans med Hallagårdens Djurpark, Lekebergs Skönhetscenter och Rasch Your Beautystylist in till modevisning, musik och information om naturmaterial. En lokalproducerad eftermiddag med start klockan 15, fri entré och fikaservering.

Kanske var ni hos oss i höstas när gruppen Buckliga Boots framförde det fantastiska musikpoemet Swede Hollow? I så fall vill ni utan tvekan komma tillbaka och uppleva deras berättelse i ord, bild och musik om Bob Dylan. Söndagen den 17 mars klockan 19.00 är ni välkomna till ”Mr. Tambourine Man”.

Sist men definitivt inte minst denna månad är ”Kärlek med förhinder”, årets folklustspel med vår suveräna seniorgrupp. Den 22 mars är det premiär, vi spelar totalt tio föreställningar och det är redan mycket sålt.    Bli medlem     Evenemang     Radio Lekeberg     Styrelsen     Nyheter     Filmklipp     Vetenskapspub     Revyer     Folklustspel     Länkar     Medlemssidor     Webb-TV