Lekebergs Revysällskap
Torsdag 22 augusti 2019     

  Hem
  Bilder
  Bio
  Bli medlem
  Boka biljetter
  Evenemang
  Filmklipp
    Hela föreställningar
  Integritetspolicy
  Kontakt
  Länkar
  Nyheter
  Nyhetsarkiv
  Radio Lekeberg 100,7
  Sponsra oss
  Styrelsen
  Vetenskapspubar
  Vår verksamhet
  Internt
  Karta Fjugesta

  Om cookies
  Webbansvarig


  

 Vi finns också på Facebook!
Revybloggen på NA
1/3-2019

Premiär på Kärlek med förhinder

Lill-Britt och Ulla
Lill-Britt Karlsson och Ulla Jinnestrand

Den 22 mars var det premiär för seniorgruppens årliga förställning. Den här gången är det ”Kärlek med förhinder” och efterfrågan på biljetter är stor. Så brukar det ju vara när det här gänget spelar.

Efter att under sex år spelat folklustspel kände seniorerna i Lekebergs revysällskap att de ville fortsätta med det. De hade hittat sin nisch.

- Och även om den välkände Gideon Wahlberg har skapat ett 25- tal folklustspel som vi kunde välja mellan, så var valet lätt. ”Kärlek med förhinder” med underrubriken ”Äventyr vid kolonistugan” hade precis allt det vi sökte för att vi ska kunna fortsätta roa vår publik med oskyldiga intriger och lite nostalgi från förr, säger gruppens ledare Mait Edlund.

Lustspelet som är Gideon Wahlbergs allra första, skrev han tillsammans med Valter Stenström 1934 och precis som underrubriken säger utspelar sig handlingen vid några kolonistugor utanför Stockholm.  I spelet ingår ett kärlekspar, en skvallerkärring, en bedragare, en dubbelgångare samt en gumma som på slutet kapitulerar. Allt det vävs ihop till en historia som vi är säkra på ska locka till många skratt.

Heidi, Morgan och Lill-Britt
Heidi Kaukaranta, Morgan Deile och Lill-Britt Karlsson

- I år kommer vi att spela sammanlagt tio föreställningar över fyra helger med start 22 mars fram till 13 april så varmt välkomna, hälsar Mait och hela seniorgänget.

Biljetter bokas här!
    Bli medlem     Evenemang     Radio Lekeberg     Styrelsen     Nyheter     Filmklipp     Vetenskapspub     Revyer     Folklustspel     Länkar     Medlemssidor     Webb-TV