Lekebergs Revysällskap
Onsdag 23 oktober 2019     

  Hem
  Bilder
  Bio
  Bli medlem
  Boka biljetter
  Evenemang
  Filmklipp
    Hela föreställningar
  Integritetspolicy
  Kontakt
  Länkar
  Nyheter
  Nyhetsarkiv
  Radio Lekeberg 100,7
  Sponsra oss
  Styrelsen
  Vetenskapspubar
  Vår verksamhet
  Internt
  Karta Fjugesta

  Om cookies
  Webbansvarig


  

 Vi finns också på Facebook!
Revybloggen på NA
29/4-2019

Sara, Chebon, Tommy och Sven-Erik alldeles särskilt utmärkta

Chebon Fernberg-Bärnvall, Sven-Erik Eklund, Kerstin Sara Örtgård och Tommy Gustavsson. Foto: Gunnar Öquist
Chebon Fernberg-Bärnvall, Sven-Erik Eklund, Kerstin Sara Örtgård och Tommy Gustavsson. Foto: Gunnar Öquist

Årets Nöjesutvecklare, Ung revy och Årets Stötte(s)pelare. Så heter de priser som Lekebergs Revysällskap tillsammans med huvudsponsorn Lekebergs Sparbank, delar ut på varje årsmöte. De tillföll i år Kerstin Sara Örtgård, Chebon Fernberg-Bärnvall samt Tommy Gustafsson och Sven-Erik Eklund.

Årsmötet hölls den 28 april och som vanligt drog det en stor skara medlemmar till Sparbanksbörsen. Det är framför allt två saker som gör dessa möten så populära; dels att man alltid presenterar verksamheten det gångna året i form av en film, dels utdelningen av priserna.

Årets Nöjesutvecklare får 5 000 kronor, Ung revy 3 000 kronor och Årets Stötte(s)pelare 1 000 kronor vardera. Det brukar bara var en stötte(s)pelare men i år gick det inte att skilja de båda pristagarna åt. Motiveringarna lyder som följer:

Sara Örtgård
Årets Nöjesutvecklarpris går till en scenbegåvad och mångkunnig person med stort engagemang för både det stora och det lilla. Hon har sedan revysällskapets start varit en självklar publikfavorit oavsett vad hon gjort på scenen. Vid sidan av detta har hon i lika många år berikat våra produktioner med sina kunskaper inom området smink och hår. Hon är dessutom en lika kreativ som noggrann tillgång när det ska se snyggt ut i största allmänhet i vår lokal.

Chebon Fernberg-Bärnvall
En ung man som vi fått se utvecklas från ungdomsmusikal via roller i revyer av olika slag. I alla sammanhang har han stått som gjuten på scenen där han med röst, mimik och inte minst rörelser, visat att han hör hemma.  Han är dessutom alltid positiv och hjälpsam, egenskaper som kan ta en danstalang långt inom scenkonstens värld.

Tommy Gustavsson/ Sven Erik Eklund
Det finns några som alltid jobbar senare än alla andra. Som får ta hand om det som obevekligen måste fixas inför nästa föreställning. Som med sina lugna och trevliga uppenbarelser är en trygghet för alla oss andra. De har eget litet fuktigt rum där de med kraft i arm och schvung i maskinen ser till att allt blir rent och glänsande. De är så klart Tommy Gustavsson och Sven Erik Eklund!

Det konstaterades för övrigt att 2018 var det stora jubileumsåret, 20 år sedan föreningen bildades och hade premiär på sin första nyårsrevy. För att fira detta satte man också upp en jubileumsrevy, Stora Snurren, med premiär den 31 december.

Eftersom 15 av de totalt 16 föreställningarna spelades under 2019 finns den inte med i evenemangs- och publiksammanställningen för 2018 då drygt 4 800 personer besökte Sparbanksbörsen. Revysällskapet har dessutom synts och hörts ute på flera andra scener under året och var även delaktiga i sommarspelet Flickan i fönstret på Hallagården i Vintrosa. Totalt mötte man därmed en publik på drygt 6 400 personer under 2018.

Att sitta i styrelsen i revysällskapet är en populär sysselsättning varför det är sällsynt med förändringar. Snarare har man utökat densamma flera gånger eftersom många är intresserade. I år avgick dock ledamoten och kassören Ingalill Ekström som kunde sluta med flaggan i topp då ekonomin såg mycket bra ut. Ny i styrelsen och den som också ska axla kassörsrollen är Kajsa Söderberg.

Ordförande för tredje året är Per Arne Brånsgård, vice ordförande och verksamhetsledare Gunilla Pihlblad. Övriga ledamöter är Gill Kullberg, Maud Carlson, Dag Stranneby, Bo Johansson, Gunnar Öquist, Britt Ek, Cecilia Ekström, Mikael Strömberg och Lennart M Pettersson. Johan Deile och Rebecka Elliot är aktiva suppleanter.    Bli medlem     Evenemang     Radio Lekeberg     Styrelsen     Nyheter     Filmklipp     Vetenskapspub     Revyer     Folklustspel     Länkar     Medlemssidor     Webb-TV