Lekebergs Revysällskap
Tisdag 18 februari 2020     

  Hem
  Bilder
  Bio
  Bli medlem
  Boka biljetter
  Evenemang
  Filmklipp
    Hela föreställningar
  Integritetspolicy
  Kontakt
  Länkar
  Nyheter
  Nyhetsarkiv
  Radio Lekeberg 100,7
  Sponsra oss
  Styrelsen
  Vetenskapspubar
  Vår verksamhet
  Internt
  Karta Fjugesta

  Om cookies
  Webbansvarig


  

 Vi finns också på Facebook!
Revybloggen på NA
26/8-2019

Modevisning och underhållning på Hallagården

Gunilla Pihlblad och Gunilla Larsholt

Kombinationen är en fullträff. Om du kommer till Hallagårdens djurpark i Lekhyttan i helgen så kan du både se modevisningen och djuren som kläderna ursprungligen kommer ifrån. Dessutom blir du underhållen av Lekebergs Revysällskap. Allt detta sker under den så kallade Ullhelgen den 31 augusti och 1 september.

”Ull, Lin & Rockn’n Roll” är ett koncept som såg dagens ljus i vintras då Gunilla Larsholt på Hallagården och Gunilla Pihlblad i revysällskapet, kokade ihop sina respektive verksamhetsområden. Den 8 mars fylldes Sparbanksbörsen i Fjugesta till bristningsgränsen när två timmars scenprogram inklusive paus framfördes.

Gunilla Larsholt designar och syr, tillsammans med några vänner, kläder som har ett gemensamt; materialet kommer från djuren i djurparken, från deras släktingar på andra håll eller från växtriket. Det är i första hand ull i olika former, och lin, som man jobbar med.

I samband med mannekänguppvisningen berättar hon också om materialet i allmänhet och hur det har använts i just detta fall. Det är en varierad kollektion, med allt från vardagskläder för barn och vuxna till lite festligare kläder.

Visningarna varvas med blandad underhållning av medlemmar i Lekebergs Revysällskap. En hel del som verkligen är äkta rock’n´roll. Men även några nummer från vinterns jubileumsrevy Stora Snurren, smakprov på kommande Tomas Ledin-konsert och ett medley från TV-serien Macken.

Allt detta, inklusive entré till djurparken, som är öppen mellan 11 och 17, får man för 60 kronor. Tillställningen sker utomhus, så det är kläder efter väder som gäller. Gunilla Larsholt vill så klart som alla andra ha sol. Men säger samtidigt att om det regnar så är det ett bra tillfälle att visa en av ullens alla goda egenskaper, nämligen att skydda mot väta.

Serveringen i Hallagården är öppen med sitt vanliga utbud som dagarna till ära kompletterats med öl och vin.

Programmet på scenen i djurparken börjar klockan 15.30 på lördagen och 14.00 på söndagen.
     Bli medlem     Evenemang     Radio Lekeberg     Styrelsen     Nyheter     Filmklipp     Vetenskapspub     Revyer     Folklustspel     Länkar     Medlemssidor     Webb-TV