Lekebergs Revysällskap
Onsdag 22 januari 2020     

  Hem
  Bilder
  Bio
  Bli medlem
  Boka biljetter
  Evenemang
  Filmklipp
    Hela föreställningar
  Integritetspolicy
  Kontakt
  Länkar
  Nyheter
  Nyhetsarkiv
  Radio Lekeberg 100,7
  Sponsra oss
  Styrelsen
  Vetenskapspubar
  Vår verksamhet
  Internt
  Karta Fjugesta

  Om cookies
  Webbansvarig


  

 Vi finns också på Facebook!
Revybloggen på NA
11/9-2019

Oktoberfesten som blivit tradition

Förra året provade Lekebergs revysällskap och Degerfors musikkår ett samarbete som gav mersmak. Därför arrangeras nu för andra gången Oktoberfest på Sparbanksbörsen i Fjugesta. Med ”bompabompa”, roliga programledare, joddling, allsång och dessutom en hel del annan musik. Denna helkväll går av stapeln den 21 september.
 
Revysällskapet står för lokal, servering och en hel del skojigheter under kvällen. Scenen byggs ut för att rymma den livaktiga blåsorkestern med cirka 50 medlemmar i alla åldrar. En anrik musikkår som funnits sedan år 1884 med kända musikfamiljer som haft en drivande roll i musikkåren. Bland annat familjerna Landgren och Lawin.
 
- På Oktoberfest kommer vi att spela en blandad repertoar. Dels äkta tysk öltälts-festmusik som vi hämtat från Degerfors vänort Oedheim i södra Tyskland. Men även lite annan underhållningsrepertoar som När vindarna viskar ditt namn, We Are The World, Thank You For The Music, El Cumbanchero och The Final Countdown, säger dirigenten Barbara Persson och berättar att kårens medlemmar själva upplevt den härliga stämningen när det varit stora fester där blåsorkestrar spelat hela kvällen.
 
- Valser, polkor, marscher och schlagers. Riktigt kul!
 
Håkan Landgren, mångsidig musiker och ledare för musikkårens kompgrupp, kommer att kompa till sångerna och allt varvas med Lekebergs revysällskaps sketcher, sånger, allsånger och såklart Ein prosit.
 
Anneli Brånsgård- Vi uppskattar mycket vårt fina samarbete med revysällskapet och är imponerade över den omfattande verksamheten, engagemanget och den goda kvalitén, säger Barbara och får direkt bollen tillbaka.
 
- Det är en härlig känsla att fylla vår stora scen med så skickliga musiker och en ära att få fortsätta detta roliga samarbete, säger Gunilla Pihlblad i revysällskapet.
 
- Vi bidrar på scenen med Per Arne Brånsgård och Ingemar Bengtsson som konferencierer samt med Anneli Brånsgård som ”joddlarflicka”.
 
Världsartisten Nils Landgren har sina rötter i Degerfors musikkår där han som sexåring började spela trummor i musikkåren. Lekebergsförfattarna Lisbeth Axelsson och Rolf Jansson har intresserat sig mycket för Nils Landgrens bakgrund och bland annat skrivit boken ”I afton Landgrens”.
 
Den 20 oktober kommer Nisse Landgren hem och spelar tillsammans med musikkåren i Degerfors Folkets Hus. Tekniker på denna konsert är Dag Stranneby från Lekebergs revysällskap – som en gång i tiden spelat saxofon i Degerfors musikkår. Snacka om ringar på vattnet och band som återknyts!
 
- Konserten är till Förmån för Läkare utan gränser och nu har vi både den och Oktoberfest att se fram emot. Det känns härligt, avslutar Barbara Persson.
 
- Hela härliga musikkåren och all publik hälsas varmt välkomna till Sparbanksbörsen, säger Gunilla och tipsar om att biljetter bokas på lekebergsrevyn.se eller 0768-229 300.

     Bli medlem     Evenemang     Radio Lekeberg     Styrelsen     Nyheter     Filmklipp     Vetenskapspub     Revyer     Folklustspel     Länkar     Medlemssidor     Webb-TV