Lekebergs Revysällskap
Lördag 30 maj 2020     

  Hem
  Bilder
  Bio
  Bli medlem
  Boka biljetter
  Evenemang
  Filmklipp
    Hela föreställningar
  Integritetspolicy
  Kontakt
  Länkar
  Nyheter
  Nyhetsarkiv
  Radio Lekeberg 100,7
  Sponsra oss
  Styrelsen
  Vetenskapspubar
  Vår verksamhet
  Internt
  Karta Fjugesta

  Om cookies
  Webbansvarig


  

 Vi finns också på Facebook!
Revybloggen på NA
7/10-2019

Välmeriterade musiker hyllar Allan Edwall

Grovdoppa
Gruppen Grovdoppa kommer den 13 oktober

Den 13 oktober kommer gruppen Grovdoppa till Sparbanksbörsen i Fjugesta och med sig har de ingen mindre än Allan Edwall vars låtskatt de tolkar på ett förnämligt sätt.

Gruppen består av Torsten Loxbo, Pehr Falkenström och Göran ”Freddy” Fredriksson. Tre musiker som i snart 40 år spelat tillsammans i olika sammanhang.

Torsten har vi tidigare hört på Sparbanksbörsen med Buckliga Boots i projekten ”Swede Hollow” och ”Mr Tambourine Man”. Han sjunger samt spelar dragspel, gitarr, fiol och såg.

Pehr är en välkänd riksspelman som hanterar fiol och nyckelharpa, medan Freddy - efterfrågad kompmusiker och medlem i flera grupper bland andra Blå Bergens Borduner – spelar gitarr, mandolin och citern.

Torsten Loxbo har brunnit för Allan Edwall i många år och trubaderat med hans låtar själv och med olika konstellationer. Nu sammanstrålar alltså de här välmeriterade musikerna äntligen under namnet Grovdoppa som var namnet på Allans första LP-skiva som kom ut 1979.

- Vi tycker namnet är kanon, säger Torsten och beskriver programmet som en hyllning och kärleksförklaring till Allan Edwall.

- Hans låtar är helt enkelt suveräna.

Här kan ni ”förlyssna” på Aftonro,en lite mer okänd Allan-låt. Den fanns med på hans sista skiva som heter just Aftonro.

Till underhållningen serveras en enkel men delikat Afternoon tea-meny och biljetter bokar man här.    Bli medlem     Evenemang     Radio Lekeberg     Styrelsen     Nyheter     Filmklipp     Vetenskapspub     Revyer     Folklustspel     Länkar     Medlemssidor     Webb-TV