Lekebergs Revysällskap
Lördag 19 september 2020     

  Hem
  Bilder
  Bio
  Bli medlem
  Boka biljetter
  Evenemang
  Filmklipp
    Hela föreställningar
  Integritetspolicy
  Kontakt
  Länkar
  Nyheter
  Nyhetsarkiv
  Radio Lekeberg 100,7
  Sponsra oss
  Styrelsen
  Vetenskapspubar
  Vår verksamhet
  Internt
  Karta Fjugesta

  Om cookies
  Webbansvarig


  

 Vi finns också på Facebook!
Revybloggen på NA
11/2-2020

Vetenskapspub om människan och politikern Margaret Thatcher

Margaret ThatcherDen 26 februari är det vetenskapspub igen på Sparbanksbörsen i Fjugesta. Och den här gången handlar det om politikern Margaret Thatcher.

Det är Gunnela Björk, som är docent i historia vid Örebro universitet som berättar om människan och politikern Margaret Thatcher, och hennes väg till makten.

Hon har satt eviga spår i historieböckerna och människors minnen. Få var oberörda av torypartiets ledare Margaret Thatcher som för 31 år sedan blev Storbritanniens premiärminister. Nu känns hon mer aktuell än någonsin, inte minst tack vare Brexit.

Landet befann sig i en djup kris. Få trodde att en outsider som Thatcher skulle bli långlivad. Men de hade fel. Trots hårt motstånd lyckades hon driva igenom sin nyliberala politik som förändrade Storbritannien i grunden. Men Thatchers auktoritära ledarstil och hårdföra politik gav henne också många fiender. Hennes skeptiska inställning till EG bidrog till att hon 1990 tvingades lämna premiärministerposten efter elva år vid makten.
En nog så intressant insikt så här i Brexit-tider.

Gunnela Björk har skrivit en biografi om människan och politikern Margaret Thatcher, hennes väg till makten, dramatiken kring hennes avgång och vad som sedan hände. Hennes föredrag följer boken och med tanke på hur publikdragande och intressant det var när hon gästade oss förrförra året med sitt föredrag om Kata Dalström, så ser vi verkligen fram emot detta.    Bli medlem     Evenemang     Radio Lekeberg     Styrelsen     Nyheter     Filmklipp     Vetenskapspub     Revyer     Folklustspel     Länkar     Medlemssidor     Webb-TV