Lekebergs Revysällskap
Fredag 22 januari 2021     

  Hem
  Bilder
  Bio
  Bli medlem
  Boka biljetter
  Evenemang
  Filmklipp
    Hela föreställningar
  Integritetspolicy
  Kontakt
  Länkar
  Nyheter
  Nyhetsarkiv
  Radio Lekeberg 100,7
  Sponsra oss
  Styrelsen
  Vetenskapspubar
  Vår verksamhet
  Internt
  Karta Fjugesta

  Om cookies
  Webbansvarig


  

 Vi finns också på Facebook!
Revybloggen på NA
9/10-2020

Vetenskapspub om kvinnors idrott: historia, nutid och framtid

Bokomslaget

Idrotten skapades av män, för män vilket traditionellt sett har resulterat i att kvinnors närvaro och utövande inom idrotten inte varit lika given. Stämmer denna generella bild även på individnivå eller kan bilden nyanseras med hjälp av kvinnors egna erfarenheter och berättelser?

År 2017 inleddes ett samarbete mellan Örebro läns idrottshistoriska sällskap och RF-SISU Örebro län där de uppmuntrade aktiva och före detta aktiva idrottskvinnor att nedteckna berättelsen om ”Mitt idrottsliv”. Arbetet växte och blev ett projekt med såväl utställning som bok. Totalt skrev 41 kvinnor i åldrarna 21 till 95 år en berättelse om sitt idrottsliv.

Den 21 oktober kommer projektet till Sparbanksbörsen för en vetenskapspub som innehåller både föreläsning och utställning. Under denna kväll kommer vi att få lyssna på Daniel Alsarve, fil dr i historia, forskare i idrottsvetenskap på Örebro universitet och sakkunnig i jämställdhet på RF-SISU Örebro län, om hur historisk vetenskap och praktiskt förändringsarbete kan gå hand i hand.

Kvällen bjuder på nedslag i kvinnornas idrottshistoria och hur vi på ett vetenskapligt sätt kan förstå idrottens konstruktioner av kvinnlighet och manlighet. Representanter från styrgruppen kommer också att berätta om projektet, dess utställning finns på plats att ta del av och naturligtvis finns det möjlighet att inhandla boken Pionjärerna.

Det är fri entré men plats måste bokas eftersom antalet besökare är begränsat till 50. Detta göra man genom att mejla eller ringa: info@lekebergsrevyn.se, 0768-229 300.

     Bli medlem     Evenemang     Radio Lekeberg     Styrelsen     Nyheter     Filmklipp     Vetenskapspub     Revyer     Folklustspel     Länkar     Medlemssidor     Webb-TV