Lekebergs Revysällskap
Tisdag 13 april 2021     

  Hem
  Bilder
  Bio
  Bli medlem
  Boka biljetter
  Evenemang
  Filmklipp
    Hela föreställningar
  Integritetspolicy
  Kontakt
  Länkar
  Nyheter
  Nyhetsarkiv
  Radio Lekeberg 100,7
  Sponsra oss
  Styrelsen
  Vetenskapspubar
  Vår verksamhet
  Internt
  Karta Fjugesta

  Om cookies
  Webbansvarig


  

 Vi finns också på Facebook!
Revybloggen på NA
22/10-2020

”Nyårsrevy” på lite annorlunda sätt

Den stora premiären

Vår planering var en föreställning som vi skulle börja det nya året med. Men nu är det osäkert när vi kan ha premiären. Vi uppdaterar här fortlöpande så håll utkik efter information.

Att vi satt citationstecken runt ”nyårsrevy” beror på att det inte är en revy i ordets strikta bemärkelse. Icke desto mindre är det underhållande. Vår nyårsföreställning heter ”Den stora premiären” och är en musikalisk fars av en sort som aldrig gjorts på vår scen tidigare. 2007 spelades den på Fredriksdalsteatern i Helsingborg och senare samma år även i Stockholm. Då med Eva Rydberg, Ola Forsmed, Kim Sulocki, Ing-Marie Carlsson, Johannes Brost, med flera.

Så ni förstår att det är en utmaning. Men också att det är kvalitet. Handlingen utspelar sig på Manhattan i New York 1935. Närmare bestämt på en liten teater där det närmar sig premiär och där primadonna, balett och regissör tränar för fullt. Dessvärre 1: dör teaterdirektören hastigt och olustigt och hans änka anlitar en mycket speciell figur som ersättare. Som i sin tur har med sig ytterligare en speciell figur i form av en tystlåten advokat. Dessvärre 2: dyker den lokala maffiabossen med anhang upp på scenen, också med en speciell advokat, och allt är upplagt för spännande förvecklingar.

Det ”speciella” med den här föreställningen är att den samtidigt är en hyllning till bröderna Marx, komikertrion som är så klassisk och speciell som man kan bli inom denna genre. De tre karaktärerna som nämnts ovan är inga mindre än Groucho, Harpo och Chico - även om de här heter något helt annat. Räkna med slapsticks, högt tempo, skruvade scener och mycket skratt. Dessutom mycket musik som är hämtad från den aktuella tidsperiodens kända musikaler och filmer.

På scenen ser ni välkända revyare som Mikael Strömberg, Kajsa Henricson, Per Arne Brånsgård, Anneli Brånsgård, Thomas Karlsson, Kajsa Söderberg, Erik Neogard, Wendla Thorstensson, Gustav Jansson och Chebon Fernberg-Bärnvall. Nästan ny är Johanna Norsell som spelat med i sommarteatrarna på Hallagården och som även var med i vår jubileumsföreställning Stora Snurren 2019. Dessutom tre helt nya skådespelare med erfarenhet från bland annat studentspex: Lisa Nilsson, Ida-Mari Jakobsson och Adam Randle.

Som vanligt ingår en god hemlagad meny i evenemanget. Till förrätt rösti med vegetarisk skagenröra, till varmrätt schnitzel à la Sparbanksbörsen med smarrig sås och klyftpotatis. Till kaffet serveras en hembakad kaka. Allt detta kostar 475 kronor.

Tre av föreställningarna, markerade med * nedan, är utan mat. Dock möts man av en liten ”starter” i form av en tunnbrödsrulle när man kommer. Och i pausen serveras även här kaffe med kaka. Priset är då 300 kr.

Portarna öppnar 45 minuter innan starttiden (vilket är den då varmrätten serveras) och vi tillser att högst tio personer går in samtidigt. Platserna vid borden är markerade, alltid med gott avstånd om man inte särskilt angett att man vill sitta tillsammans med några andra. På borden finns beställningslappar för dryck och vår servicepersonal ser till att gästerna får det man önskar vid borden där man också betalar. Vi ser helst att betalning sker med swish eller kort.

Precis som i alla andra sammanhang gäller att man inte ska komma till Sparbanksbörsen om man har förkylningssymtom eller liknande. Om man har bokat biljett och måste stanna hemma och meddelar oss innan, så garanterar vi att inbetalda pengar kan återanvändas vid ett senare tillfälle.

Då det är osäkert när vi kan ha premiären, avbryter vi nu biljettbokningen och återkommer när vi vet att föreställningarna kan genomföras. Vi kommer att ta kontakt med dem som bokat biljetter.    Bli medlem     Evenemang     Radio Lekeberg     Styrelsen     Nyheter     Filmklipp     Vetenskapspub     Revyer     Folklustspel     Länkar     Medlemssidor     Webb-TV