Lekebergs Revysällskap
Fredag 30 juli 2021     

  Hem
  Bilder
  Bio
  Bli medlem
  Boka biljetter
  Evenemang
  Filmklipp
    Hela föreställningar
  Integritetspolicy
  Kontakt
  Länkar
  Nyheter
  Nyhetsarkiv
  Radio Lekeberg 100,7
  Sponsra oss
  Styrelsen
  Vetenskapspubar
  Vår verksamhet
  Internt
  Karta Fjugesta

  Om cookies
  Webbansvarig


  

 Vi finns också på Facebook!
Revybloggen på NA
24/11-2020

Det som händer bakom

Sara Örtgård
Denna gång håller Sara Örtgård enbart till i smink- och peruklogen. Foto: Gunilla Pihlblad

Det som händer på scenen när Lekebergs Revysällskap sätter upp sina produktioner är bara toppen av ett isberg. För bakom densamma kryllar det av folk som möjliggör allt det där fina och roliga. Följ med på en tur bakom kulisserna.

När publiken kommer till Sparbanksbörsen tas de emot av ett helt gäng glada människor i vita skjortor. Gästerna får veta var de ska sitta, de kan beställa sina drycker och de blir serverade. Vi kallar det här gänget för servicegruppen och de är många som tur är. ”Personalansvarig” här är Berith Palmér.

Maten som gästerna serveras är tillagad av våra duktiga kockar. I den föreställning som vi nu repeterar, är det Kjell Edlund som är köksansvarig. Hans gäng hackar, vispar, steker, lägger upp, diskar och ... ja allt som man gör i ett kök.

Men innan vi kommer så långt så ska scenen och de som ska stå där få allt de behöver för att kunna berätta sin historia. Här har vi flera så kallade produktionsgrupper där ansvarig tillsammans med regissören för den aktuella föreställningen, planerar och genomför det som behövs. Scenografin är oerhört viktig, speciellt om det ska utspelas i en speciell miljö - som nu i New Yorks teaterkvarter på 1930-talet. På bilden ovan ser ni kontoret till The Central Park Theatre ta form!

Vårt kostymförråd är välfyllt och Britt Ek har koll på varenda pryl. Det betyder inte att hon inte måste ordna med nya plagg, eller göra om gamla. Allt måste klaffa, från topp till tå, vilket hon ordnar med hjälp av sina medarbetare.

Kajsa Henricson
Foto: Gunilla Pihlblad

Rekvisita kallar man alla saker som ingår i föreställningen och ibland är det mer avancerat än annars. Därför har Kajsa Henricson nu engagerat Anders Jansson i Mullhyttan att tillverka en harpa (stort tack för den Anders) samtidigt som hon själv bland annat har skapat ett gammaldags kassaskåp.

14 personer ska ha frisyrer som stämmer med karaktärerna och det fixar Sara Örtgård med befintligt hår om det går. Annars med hjälp av peruker. Sminkningen kräver också noggranna förberedelser för att allt ska se bra ut på scenen.
Välkomna att se resultatet när det blir så dags!

Text: GUNILLA PIHLBLAD    Bli medlem     Evenemang     Radio Lekeberg     Styrelsen     Nyheter     Filmklipp     Vetenskapspub     Revyer     Folklustspel     Länkar     Medlemssidor     Webb-TV