Lekebergs Revysällskap
Torsdag 2 april 2020     

  Hem
  Bilder
  Bio
  Bli medlem
  Boka biljetter
  Evenemang
  Filmklipp
    Hela föreställningar
  Integritetspolicy
  Kontakt
  Länkar
  Nyheter
  Nyhetsarkiv
  Radio Lekeberg 100,7
  Sponsra oss
  Styrelsen
  Vetenskapspubar
  Vår verksamhet
  Internt
  Karta Fjugesta

  Om cookies
  Webbansvarig


  

 Vi finns också på Facebook!
Revybloggen på NA

Italiensk potatisgratäng

12 personer

2,5 kilo
300 gr
300 gr
2 påsar
2 tsk
8 dl
6 dl
mjölig potatis
soltorkade tomater
fetaost
färsk babyspenat á 80 gr
salt
vispgrädde
riven västerbottenost
  1. Sätt ugnen på 200 gr. Skiva potatisen, Skär tomaterna i småbitar
  2. Varva potatis, tomater, smulad fetaost och spenat i två smorda ugnsäkra formar.
    Strö över salt mellan varven.
  3. Strö över ost och grädda ca 40-50 min.
Varma grönsaker med brynt smör

12 personer

400 g
400 g
550 g
100 g
2 tsk

frysta sockerärter
fryst sparris
körsbärstomater
smör
flingsalt
  1. Koka upp sockerärter och sparris. Kyl snabbt i kallt vatten. Blanda med tomaterna och lägg upp.
  2. Före servering. Värm i ugn 175 gr ca 10 min.
  3. Bryn smöret i en vid kastrull tills det tystnad, stiger i kastrullen och får en doft av nötter.
    Häll det heta smöret över grönsakerna, strö över flingsalt och servera genast.

Tillbaka till möbelfabriken            


    Bli medlem     Evenemang     Radio Lekeberg     Styrelsen     Nyheter     Filmklipp     Vetenskapspub     Revyer     Folklustspel     Länkar     Medlemssidor     Webb-TV