Lekebergs Revysällskap
Torsdag 2 april 2020     

  Hem
  Bilder
  Bio
  Bli medlem
  Boka biljetter
  Evenemang
  Filmklipp
    Hela föreställningar
  Integritetspolicy
  Kontakt
  Länkar
  Nyheter
  Nyhetsarkiv
  Radio Lekeberg 100,7
  Sponsra oss
  Styrelsen
  Vetenskapspubar
  Vår verksamhet
  Internt
  Karta Fjugesta

  Om cookies
  Webbansvarig


  

 Vi finns också på Facebook!
Revybloggen på NA

Dubbelmarinerad oxfilé

12 personer

2 kilo
3 msk

Marinad 1
1 l
1 dl
4 msk
10
1 st

Marinad 2

4 msk
4-6 st
2 tsk
1 tsk
4 krm
4 krm
6 msk
4 msk
oxfilé
smör att bryna i


vatten
grovt salt
hackad rosmarin, timjan, persilja
krossade vitlöksklyftor
gul lök


Saft och rivet skal av 3 citroner
balsamvinäger
pressade vitlöksklyftor
honung
salt
sambal oelek
svartpepppar
olivolja
hackad rosmarin, timjan, persilja
Kjell och Birgitta
  1. Sätt ugnen på 150 gr. Putsa köttet. Bryn det i smör och lägg det i långpanna.
  2. Stek köttet mitt i ugnen till 55 gr. Ta ut och låt det kallna, under aluminumfolie.
  3. Koka upp marina 1. Kyl och lägg köttet i den. Ställ kallt över natt.
  4. Blanda marinad 2. Ta upp köttet ur marinad och skiva det medeltunt. Lägg upp det skivade köttet och häll över marinad 2. Ställ kallt någon timme fram till servering.

Tillbaka till möbelfabriken            


    Bli medlem     Evenemang     Radio Lekeberg     Styrelsen     Nyheter     Filmklipp     Vetenskapspub     Revyer     Folklustspel     Länkar     Medlemssidor     Webb-TV