Den 9 februari klockan 19:00 har vi nöjet att vara värd för ett genrep av Byrån för scenkonsts musikaliska improvisationsteater, en föreställning som sedan kommer att turnera runt på små spelplatser i länet. Med improvisation som redskap sätts just din bygd, din ort och ditt hem i centrum för en kväll. I denna platsspecifika underhållning påverkar du scenerna och sångernas innehåll och varje föreställning blir helt unik, precis som din hembygd!

Vi får kanske se en romantisk komedi som utspelar sig på badplatsen med den rangliga bryggan, där det visar sig att snygga killen bara kan simma hundsim? Kanske får vi se en musikal om damen som var och varannan kväll lyckas se norrsken över byn och retar alla som missar det? Eller kanske en action om dig som i dåvarande lanthandeln snattade en glass och gömde i armhålan? Plötsligt står kanske bygdens näst starkast man framför oss och håller allsång?

Det kan bli festligt, det kan bli sorgligt, det kan bli olidligt spännande. Du kan vara helt trygg med att du aldrig tvingas upp på scenen, utan luta dig bara tillbaka och se vad som händer!

Byrån för scenkonst är en nybildad ideell förening med syfte att främja det professionella kulturlivet i Örebro län. Föreningen stöttar och stimulerar scenkonstnärer och andra aktörer genom att producera, samproducera och arrangera scenkonst, erbjuda utbildning och fortbildning inom scenkonstområdet, samt vara en resurs i produktions- och konstnärlig process.

Insläpp från klockan 18:30 och föreställningen börjar klockan 19:00!

Fri entré och öppen bar med lättare tilltugg.