Den 18 februari är det premiär för årets föreställning med revysällskapets seniorgrupp. Det är en musikalisk fars – HANDLINGSKRAFT – och den utspelar sig i en ”liten bod i bygden”. För manus och regi svarar Gunilla Pihlblad och Dag Stranneby som också gjorde förra årets seniorspel ”Stjärnorna på fortet”.

Handlingen är i korthet att den lilla butiken Sannaboa inte går så bra. Handlarparet Lisa och Herbert, deras anställde Bengt och stamkunden Maj-Britt, slår sina kloka huvuden ihop och för att hitta lite nya grepp som kan få snurr på försäljningen. De lyckas ganska bra med det, men så dyker det förstås upp andra problem …

Några som dyker upp är också kunder av olika slag. Förtjänstfullt gestaltade med massor av ombyten av några av skådespelarna. Vi får även stifta bekantskap med en lokal aktionsgrupp som klistrar fast sig i butiken när den hotas av rivning.

Att slutet blir gott kan man kanske våga avslöja. Innan dess blir det också en hel del musik i form av kända melodier med nya texter.

De medverkande seniorerna är i år: Bosse Erixzon, Lill-Britt Karlsson, Kjell Widner, Kajsa Henricson, Morgan Deile, Heidi Kaukaranta, Wivie Palmroth och Rolf Jansson.

Efter premiären den 18 februari spelas Handlingskraft ytterligare åtta gånger; lördagar kl 19 och söndagar kl 13 fram till den 19 mars. I biljettpriset på 350 kronor ingår varmrätt samt kaffe med kaka.

Till biljettbokningen.