Kom till Sparbanksbörsen den 30 mars kl 18.30 och se SF-filmen som till viss del spelats in i Lekeberg med statister från Tångeråsa och som handlar om en dold epok i Sveriges historia.

På 1840-talet är Sverige ett land i misär och fattigdom. En miljon svenskar väljer att utvandra till Amerika med start runt 1840. Vad händer i Sverige under denna tid? Barn, unga och olärda får en ingivelse från Gud att börja ropa ut till förändring medan makthavarna gör allt de kan för att stoppa barnens rop.
Filmen Barfota Rop handlar om några familjer i en liten socken i Sverige under 1840-talet och vad som händer då några av barnen i familjerna där får en ingivelse att börja ropa.

Filmen Barfota Rop handlar om modet hos barn och unga som stod upp för att skapa förändring. Det finns en epok i vår historia som fortfarande är dold för de flesta. En viktig epok som är värd att lyftas. 1840-talet är Sverige ett land i misär och fattigdom. En miljon svenskar väljer att utvandra till Amerika med start runt 1840. Vad händer i Sverige under denna tid? Barn, unga och olärda får en ingivelse från Gud att börja ropa ut till förändring och hela samhällen förändras. Makthavarna i samhället gör allt för att stoppa barnens rop och genom hård bestraffning lyckas de efter tre år att tysta barnens rop. Det ingen anar är att i spåren av ”roparna” växer en gräsrotsrörelse fram som ingen kan stoppa.

Innan filmen berättar producenten Maria Viklund om bakgrunden och om hur filmen kom till.

Entré 50 kr löses på plats. Öppen bar med lättare tilltugg.

Arrangemanget är ett samarbete mellan Lekebergs Revysällskap, Tångeråsa Bygdeförening och Västernärkes Hembygdsförening.