Soheila Fors arbetar som verksamhetsledare för Tehuset i Karlskoga, samt som föreläsare inom ämnena hedersvåld, gruppkultur och integration. Om det och sina egna erfarenheter vill hon berätta mer, välkommen att lyssna!


Hon växte upp som adelsflicka i Iran, blev gerillasoldat, gifte sig mot familjens vilja, misshandlades, mötte Gud, gifte sig med en svensk man, byggde upp Tehusrörelsen och Sveriges största boende för människor utsatta för hedersvåld. Hon skrev en bok om sitt liv, är en anlitad föreläsare och kommer nu till Fjugesta!

Idag är Soheila Fors en stark röst för alla människor som kommer till Sverige för att få frihet, men som istället finner en starkare hederskultur med ensamhet, utsatthet och språklöshet som sällskap. I sin första bok Kärleken blev mitt vapen skriver Soheila om sin resa från uppväxten som kurdisk adelsflicka i ett priviligierat hem i Iran, till misshandlad småbarnsmamma i Sverige och hur hon slutligen reste sig ur förtrycket och bestämde sig för att hjälpa andra i samma situation.


Föreläsningen börjar kl 19.00. Fri entré och öppen bar.