Det blev ett värdigt 25-årsjubileum för Lekebergs Revysällskap som verkligen visar att man har lyckats. Både utställningen i biblioteket och inte minst Jubileumsrevyn som just har avslutats visar att revysällskapet blivit känt inte bara i Lekeberg, utan i en mycket vidare krets.

Som vanligt såldes biljetterna också fort slut även till årets Jubileumsrevy. Konceptet med mat och underhållning har blivit ett signum för revysällskapet och lockar publik från hela länet och även utan för dess gräns.

För att lyckas gäller det att hela tiden höja ribban så publiken känner att de vill komma tillbaka. Och årets revy gillades verkligen av publiken. Det genomgåen aktuella temat var kränkningar som just nu är ett aktuellt ämne, inte minst på sociala media. På scenen fick vi möta PerArne och Anneli Brånsgård, Stefan Ekström, Susanne Pernerdal och Kerstin ”Sara” Örtgård som alla varit med från början. Morgan Deile, Annika Gelin, Carina ”Kajsa” Henricson, Ann-Charlotte Kämpe-Larsson, Solveig Lütz, Joanna Lysén, Erik Neogard, Johanna Norsell och Lovisa Vidén Johansson har också stor erfarenhet och har varit med i många produktioner på Sparbanksbörsens scen. Tre personer som började som barnskådespelare och nu åter strålade samman i årets revy som lysande revyskådespelare var Alfred Grönkvist, Rasmus Håkansson och Chebon Fernberg Bärnvall. Ett bevis på att revysällskapets satsning på ungdomsverksamhet verkligen kan ge resultat för framtiden.

Årets revy som var den hundrade produktionen från start, var en blandning av sketcher och musiknummer med aktuellt innehåll. Och naturligtvis dök även de lokala originalen ”Nalaviskräcken” (Susanne), ”Beda från Mullhyttan” (Sara) och ”Pavan Lindkvist” (Stefan) upp. De har följt med under åren och dykt upp i olika sammanhang.

Precis som första åren var det en levande orkester på scenen. Bo Lindahl och Mikael Elofsson var med redan för 25 år sen. Tillsammans med Agne Björklund, Hugo Bergsten och sångerskorna Maud Carlson och Annelie Palmroth bildade de årets revyorkester. De går i vanliga fall under namnet Ol’friends & the Brunettes.

Förutom alla dem som stått på scenen är det också ett stort antal personer som har jobbat helt ideellt med byggnation, smink och kostym, regi,  servering och matlagning. Utan dem skulle det inte bli någon föreställning. Att döma av alla kommentarer som lämnats av publiken är det bara superlativ. Det borgar för att förutsättningen finns för att Lekebergs Revysällskap kan fortsätta i 25 år till.

Händer i Lekeberg. Riksteatern eller vilka det nu var, gestaltade med sina kroppar och röster de kommentarer som är så typiska för lokala Facebook-grupper.

Hemmafixarna. Männen med de största och längsta bräderna.

Emil i Lönneberga, eller förlåt Astrid. En nyinspelning av svenska filmer med kända personer i huvudrollerna.

Kick-off! Delar av Sveriges regering samlade för en hårdför workshop.