Det här var tredje gången ungdomsrevyn bjöd in till föreställning och denna gång blev det fars, berättar deras ledare Adam Randle, som både skrivit manus och regisserat.

-Ungdomarna har den här terminen fått utmana sig i att jobba med en uppsättning med mer tyngd på texthantering och scenerier snarare än sång, dans och koreografier. De har också fått jobba med att behålla en roll genomgående genom hela pjäsen, med undantag för några som spelar två roller.

Historien utspelade sig på Hotell Högfärden som drivs av familjen Gylf. Mamman i familjen, Görel Gylf, försöker få verksamheten att gå ihop och fungera trots sin knepiga familj och den mycket knapra ekonomin. I hotellets foajé hänger en ganska ful och intetsägande tavla. Ett konstverk som ingen egentligen bryr sig om. Men på grund av en oväntad händelse har detta verk helt plötsligt, trots sin brist på skönhet, stigit ofantligt i värde.

Ett antal klåfingriga typer får reda på detta och bestämmer sig för att lägga vantarna på tavlan. Det visar sig dock vara lättare sagt än gjort, vilket leder till ett trassligt händelseförlopp av hemligheter och förvirring.

Mitt i detta, helt ovetandes om tavlans plötsliga värdeökning, försöker Görel driva verksamheten trots konsttjuvar, falska byggarbetare, en malplacerad filminspelning och en minst sagt vresig kock. Hur ska detta sluta? Och vem får till slut njuta av tavlans enorma värde?

Vi bjöd på en föreställning med fart, tajming, förväxling, förvirring och smäll i en och annan dörr, avslutar Adam Randle.

Det gavs tre föreställningar; en på lördagen 18 maj och två på söndagen 19 maj.